Jaa

Makita Oy – tietosuojamenettely ja rekisteriseloste

Yksityisyytesi suojaaminen on meille tärkeää. Tietosuoja on meille luottamusasia, joten suhtaudumme siihen suurella vakavuudella. Asiakasrekisterinpitäjänä olemme vastuussa kaikista antamistasi henkilötiedoista. Keräämme henkilötietoja vain kun se on tarpeellista ja tarvitsemme niitä liiketoimintaamme varten ja käytämme niitä ainoastaan tietosuojamenettelyssä säädellyllä tavalla. Luethan tietosuojamenettelymme huolellisesti ennen tietojesi luovuttamista Makita Oy:lle. Voit kuitenkin vierailla verkkopalvelussamme vapaasti ja selailla niitä ilman, että sinun tarvitsee luovuttaa henkilötietojasi.


1. Keräämämme tiedot

Mikäli tarkoituksenasi on rekisteröidä tuote Makita Oy:n kolmen vuoden laajennetun takuun järjestelmässämme, keräämme, säilytämme ja käsittelemme tietojasi voidaksemme käsitellä mahdollisen takuuprosessin sekä myös tarjotaksemme sinulle informaatiota ja palvelujamme. Luomalla käyttäjätilin voit myös liittyä Makitan postituslistalle ilman koneen rekisteröimistä järjestelmäämme.

Antamiasi tietoja käytämme ainoastaan käsitelläksemme takuurekisteriasioita sekä tarjotaksemme palveluita ja tietoja tuotteistamme ja verkkopalvelustamme. Kolmen vuoden laajennetun takuun puitteissa Makita Oy:n jälleenmyyjillä on mahdollisuus nähdä Makita Oy:n takuurekisteröinnin järjestelmästä käyttäjästä oleellisia tietoja, jos käyttäjä on rekisteröintinsä kautta sidoksissa kyseiseen jälleenmyyjään. Jälleenmyyjä saa käyttää näitä tietoja vain ja ainoastaan Makitan kolmen vuoden laajennettuun takuuseen liittyviin tarkoituksiin.

Pääset näkemään henkilökohtaiset tietosi kirjautumalla käyttäjätilillesi osoitteessa www.makita.fi. Käyttäjätililläsi näet rekisteröidyt koneesi sekä voit muuttaa yhteystietojasi tai mahdollista uutiskirjetilaustasi. Sitoudut pitämään kirjautumistiedot luottamuksellisina ja olemaan luovuttamatta niitä valtuuttamattomille kolmansille osapuolille. Emme ota vastuuta salasanojen väärinkäyttämisestä.

 

 2. Henkilötietojesi muu käyttö

 Uutiskirjeen tilaajana voimme lähettää sinulle muuta tietoa sivustoistamme, tuotteistamme, kampanjoista, uutiskirjeistämme tai liikekumppaneihimme liittyvää tietoa. Mikäli et halua vastaanottaa edellä kuvatun mukaista viestintää, voit aina peruuttaa tilauksen.

 

 3. Kilpailut

 Löydät tietoa meneillään olevasta kilpailusta aina kunkin kilpailun osallistumisehdoista. Kilpailuissa käytämme henkilötietoja ilmoittaaksemme voittajille.

 

 4. Kolmannet osapuolet ja linkit

Emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille ilman sinun antamaa etukäteishyväksyntää, ellei se ole välttämätöntä tietosuojamenettelyssä säädellyssä tarkoituksessa tai ellemme ole siihen lainsäädännön perusteella velvoitettuja. Voimme luovuttaa tietojasi tietosuojamenettelyn mukaisessa käytössä. Makita Oy:n verkkosivusto saattaa sisältää kolmansien osapuolien sisältöä tai linkkejä muille sivustoille. Emme ole vastuussa kolmansien osapuolien tai muiden sivustojen tietosuojakäytännöistä.

 

 5. Evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joiden avulla serveri tunnistaa tietokoneesi uniikiksi käyttäjäksi ja selaimesi tallentaa ne tietokoneesi kovalevylle. Verkkopalvelun käyttö ei edellytä evästeiden hyväksymistä. Voit asettaa selaimesi kieltämään evästeet, mutta se saattaa rajoittaa verkkopalvelun käyttöä. Käytämme evästeitä helpottaaksemme verkkopalvelumme käyttöä emmekä kerätäksemme tai hyödyntääksemme muuta tietoa sinusta. Evästeitä voidaan käyttää IP-osoitteesi tunnistamiseen, säästääksemme aikaasi käyttäessäsi verkkopalveluamme tai halutessasi kirjautua verkkopalveluumme.

Makita Oy hyödyntää myös Google Inc:in Analytics-palvelua, joka on verkkoanalysointi palvelu. Google Analytics käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käytön analysointia. Google lähettää ja tallentaa evästeiden tuottamat tiedot verkkosivuston käytöstäsi, mukaan lukien IP-osoitteesi. Google käyttää näitä tietoja analysoidakseen verkkosivuston käyttöä laatien raportteja verkkosivustojen käytön aktiivisuudesta ja tarjoten muita palveluja koskien verkkosivustojen aktiivisuuteen ja Internetin käyttöön. Google voi myös välittää tietoja kolmansille osapuolille, jos lainsäädäntö sitä edellyttää tai jos kolmas osapuoli käsittelee tietoja Googlen puolesta. Voit rajata itsesi edellä kuvatun toiminnan ulkopuolelle estämällä evästeiden käytön selaimestasi. Otathan tällöin kuitenkin huomioon, että osa sivujen ominaisuuksista ei välttämättä toimi evästeiden ollessa estetty. Käyttämällä tätä verkkosivua, hyväksyt, että Google käsittelee tietojasi aiemmin esitetyllä tavalla.

 

6. Turvallisuus

Hyödynnämme tarpeellisia teknisiä keinoja ja turvakeinoja estääksemme valtuuttamattoman tai laittoman pääsyn tai vahingot, joiden seurauksena tietosi katoaisivat tai tuhoutuisivat. Emme kuitenkaan voi taata täydellä varmuudella, että tietomurtoja ei verkkosivuston suojaustoimista huolimatta tapahtuisi. Olet vastuussa salasanasi ja tietokoneesi luvattoman käytön estämisestä.

 

7. Suostumus

Käyttämällä verkkosivustoa tai luovuttamalla tietojasi, annat suostumuksesi siihen, että käytämme tietojasi tietosuojamenettelyssä säädellyllä tavalla.

 

8. Oikeutesi

Voit milloin tahansa pyytää meitä lopettamaan henkilötietojesi hyödyntäminen suoramarkkinointitarkoituksessa. Sinulla on halutessasi myös oikeus tarkastaa tiedot, joita meillä voi olla sinusta. Sinulla on myös oikeus vaatia meitä korjaamaan veloituksetta mahdolliset virheet henkilötiedoissasi. Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteessa myynti@makita.fi.

 

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen REKISTERISELOSTE

 

1. Rekisterinpitäjä: 

Makita Oy, Teilimäki 4, 01530 Vantaa, puh. 09-857880, fax 09-85788211.

s-posti: myynti@makita.fi

 

2. Rekisteriasioita hoitava henkilö:

Makita Oy:n henkilökunta, myynti@makita.fi

 

3. Rekisterin nimi:

Makita Oy:n asiakasrekisteri

 

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

Olemassa olevan asiakassuhteen hoitaminen ja uusien asiakassuhteiden luominen. Tuoteinformaation ja kaikenlaisen markkinointimateriaalien välittäminen. Tietoja ei luovuteta Makita Oy:n ulkopuolelle. Makitan jälleenmyyjillä on mahdollisuus nähdä 3 vuoden takuurekisteröinnin puitteissa Makitan järjestelmästä käyttäjästä oleellisia tietoja, jos käyttäjä on rekisteröintinsä kautta sidoksissa kyseiseen jälleenmyyjään. Jälleenmyyjä saa käyttää näitä tietoja vain ja ainoastaan Makitan 3 vuoden laajennettuun takuuseen liittyviin tarkoituksiin. Tietokantaa varastoidaan ja ajetaan ohjelmallisella ja koneellisella tasolla Suomen ulkopuolella, mutta kaikenlainen rekisterin ylläpito, käyttö ja hallinnointi tapahtuvat täysin Suomessa Makita Oy:n toimesta.

 

5. Rekisterin tietosisältö:

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja: Yrityksen nimi, etunimi, sukunimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, s-postiosoite, työpaikkaa koskevat tiedot, vapaa aikaa koskevat tiedot, omistukseen liittyvät tiedot, yms. 3 vuoden takuun rekisteröinnin kautta saatavat tiedot sisältävät myös tiedot hankitusta konekannasta sarjanumeroineen ja sen sijainnista markkinoilla sekä ostopaikan.

 

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet:

Rekisteri rakentuu Makita Oy:n asiakastietojärjestelmästä, joka päivittyy kotisivulla olevan 3 vuoden takuurekisteröitymislomakkeen, postitusrekisteriin liittymislinkin ja arvonta/kilpailulomakkeiden kautta. Rekisteri päivittyy myös sähköisissä medioissa esiintyvien Makitan rekisteriin liittymislinkkien kautta tai ”kerro kaverille” linkkien kautta.

 

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset:

Makita Oy ei luovuta rekisterinsä tietoja ulkopuolisille, ilman asianomaisen lupaa, paitsi viranomaisten vaatimuksesta lain edellyttämällä tavalla. Tietokantaa varastoidaan ja ajetaan ohjelmallisella ja koneellisella tasolla Suomen ulkopuolella EU alueella, mutta kaikenlainen rekisterin ylläpito, käyttö ja hallinnointi tapahtuvat Makita Oy:n toimesta Suomessa. Käyttäjä antaa rekisteröitymällä luvan esittää oleelliset tiedot jälleenmyyjälle 3 takuurekisteröinnin puitteissa.

 

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle:

Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

 

9. Rekisterin suojauksen periaatteet:

Asiakasrekisteri on suojattu salasanalla. Rekisterin sijaintitieto on luovutettu ainoastaan Makita Oy:n henkilökunnasta sellaisille, joilla on tarve käyttää sitä asiakassuhteiden hallintaan. Käyttäjien antamat salasanat on piilotettu ja niitä ei pääse syöttämisen jälkeen näkemään kukaan. Rekisterin sijainti on suojattu yleisillä tietoturvaan liittyvillä toimenpiteillä ja kaikki tietoliikenne ja lomakkeiden täyttö tapahtuu salatun HTTPS yhteyden kautta.

 

10. Tietojen poistaminen:

Rekisterissä olevan pyynnöstä hänen tietonsa poistetaan. Makita Oy:llä on myös oikeus poistaa haluamansa rekisteritiedot.