Jaa

DC18RC

Erittäin nopea n. 22 min latausaika (18V 3,0Ah Li-ion akku). Pikalataus perustuu jäähdytyspuhaltimeen, joka viilentää akkua lataustilanteessa.

 

BL1830

18V 3Ah Li-ion akku käy virtalähteeksi jopa lähes 90 eri Makitan sähkötyökalulle. Akun energiakapasiteetti 54Wh ja erittäin nopea 22min latausaika.

 

BL1840

18V 4Ah Li-ion akku käy virtalähteeksi jopa lähes 90 eri Makitan sähkötyökalulle. Akun energiakapasiteetti 72Wh ja erittäin nopea 36min latausaika.

Akunsuojausjärjestelmä


Akunsuojausjärjestelmä tarkoittaa Makitan akun ja laitteen välistä edistyksellistä kommunikaatioteknologiaa. Kyseisen teknologian johdosta kone ja sen akku viestivät toistensa kanssa ja vaihtavat reaaliaikaisesti tietoa suojautuakseen ylikuormitukselta sekä ylikuumenemiselta. Akussa on lisäksi syväpurkauksen esto, joka estää akun totaalisen tyhjenemisen. Makitan koneissa ja akuissa oleva tähden kuva kertoo onko laitteesi varustettu kyseisillä ominaisuuksilla.

Ylikuormitussuoja

Raskaasti kuormittavat työt vaativat äärimmäistä voimaa akulta. Makitan työkalut ja akut ovat suunniteltu kovaan ammattikäyttöön, mutta silti jatkuva äärimmäisen suorituskyvyn ottaminen irti koneesta voi ylikuorimittaa laitetta ja sen akkua. Makitan akunsuojausjärjestelmä pitää huolen, että kone ja akku kommunikoivat keskenään, jotta akku ei pääse ylikuormittumaan. Kun akku havaitsee, että se joutuu syöttämään koneelle pitkäkestoisesti normaalia enemmän virtaa, katkaisee akku virransyötön suojautuakseen ylikuormitukselta.

Ylikuumenemissuoja

Kuumuus on kaikkien akkujen vihollinen. Kuumuus voi hidastaa akun latautumista, vahingoittaa akun kennoja ja lyhentää akun käyttöikää. Makitan akunsuojausjärjestelmä tarkkailee käytön aikana akun lämpötilaa ja jos kuumuus nousee liian korkeaksi, katkaisee se virransyötön koneelle ylikuumenemisen estämiseksi.

Syväpurkauksen esto

Lithium-ion akkuja voidaan käyttää pidempään ja ne on suunniteltu suoriutumaan vaativistakin urakoista. Akkua ei kuitenkaan tulisi koskaan käyttää täysin tyhjäksi, sillä tämä saattaa vaurioittaa akkukennoja. Makitan akunsuojausjärjestelmä tarkkailee jatkuvasti akun varausta. Kun akun varaus on laskenut riittävän alas, katkaisee akku virransyötön koneelle suojatakseen konetta ja akkukennoja.

 

Lataus - Active 3 Controls


Makitan ENERGY STAR® -latauslaitteiden sisällä on mikroprosessori, joka kommunikoi latausprosessin aikana akussa olevan muistisirun kanssa. Tämä mahdollistaa akun kannalta optimaalisen latauksen, sillä latauslaite valitsee akulle parhaan latausmetodin akun käyttöhistorian perusteella. Latauslaite lataa akun optimaalisesti sen jännitteen, virran ja lämpötilan huomioiden (”Active 3 Controls”).

Makitan latauslaitteessa on myös tehokas sisäänrakennettu jäähdytysjärjestelmä, joka kierrättää ilmaa akun läpi latausprosessin aikana. Tämä alentaa akun lämpötilaa, joka puolestaan lyhentää latausaikaa ja pidentää akun kestoikää. Tuloksena saavutetaan 18V akkujen kohdalla jopa puolet nopeampi latausaika verrattuna kilpailijoiden vastaaviin. Makitan akut käyttävät enemmän aikaa työskentelyyn ja vähemmän latautumiseen.