Jaa

Hiiliharjattoman moottorin hyödyt

 


löytyy Makitan valikoimasta jo toistakymmentä. Tulevaisuudessa esiteltävistä malleista suuri osa tulee perustumaan hiiliharjattomaan tekniikkaan. Makitan edistyksellistä teknologiaa voidaan kiittää koneiden pidemmästä eliniästä ja pidemmästä käyttöajasta, jonka hiiliharjaton moottori mahdollistaa.

Pienempi virrankulutus - jopa 30% pidempi toiminta-aika


Hiiliharjattoman moottorin virrankulutus on pienempi verrattuna hiiliharjalliseen moottoriin. Moottorissa ei ole hiiliharjoja, jotka ovat fyysisessä kontaktissa moottorin akseliin, jolloin ei synny hukkalämpöä. Perinteisellä hiiliharjallisella moottorilla varustetuissa koneissa virta kulkee akusta moottorille käyttökytkimen kautta. Tällöin kytkimessä syntyy hukkalämpöä, joka kuluttaa akkua. Hiiliharjattomalla moottorilla varustetuissa koneissa virta akulta kulkee elektroniikkayksiköstä suoraan moottorille.

Kevyt ja pienikokoinen


Hiiliharjaton moottori on jopa 30 % kevyempi ja pienempi verrattuna vastaavantehoiseen perinteiseen hiiliharjamoottoriin. Nimensä mukaisesti hiiliharjattomasta moottorista puuttuvat hiiliharjat ja niiden pitimet. Myös jäähdytyksen tarve on vähäisempi, koska lämpöä ei synny yhtä paljon kuin perinteisissä moottoreissa.

Elektroniikka


Hiiliharjaton moottori on täysin elektronisesti ohjattu, jolloin esimerkiksi kierrosluvun pitäminen optimaalisena on helpompi varmistaa. Elektroniikkayksikkö tarkkailee jatkuvasti kuormitusta ja käyttää akun energiaa vain sen verran kuin on tarve. Elektroniikkayksikkö mahdollistaa myös muiden toimintojen, kuten momentintunnistuksen ja älykkään moottorinsuojaustekniikan lisäämisen.

     
Hiiliharjaton moottori   Hiiliharjallinen moottori

 

Pitkäikäinen valinta


Kun hiilet eivät ole luomassa kitkaa koneistoon, käy kone tehokkaammin eikä kehitä niin paljon lämpöä. Tämän seurauksena hiiliharjaton moottori on huomattavasti pitkäikäisempi tavalliseen hiiliharjalliseen moottoriin verrattuna. Hiiliharjattoman koneen kanssa voit myös unohtaa säännölliset moottorin hiilien vaihtamiset.

Olemme luottavaisia, että Makitan hiiliharjaton, on kestävä ja huoleton ratkaisu. Pidemmän käyttöiän ja suuremman tehon hyötyjä ei kannata jättää huomioimatta.