Hyvä tietää ennen nettikaupasta tilaamista!


Tuotteiden etsiminen ja tilaaminen verkosta saattaa tuntua järkevältä - usein edullisemman hinnan johdosta. Ennen tuotteen tilaamista kannattaa tietää tarvittavat faktat tuotteen myyjästä ja tuotteista, joihin olet käyttämässä rahojasi. Alapuolella on lista avainasioista, jotka on hyvä ottaa selville ennen tilaamista.

 

 • Makita Suomen takuuehdot määrittelevät, että ainoastaan tuotteet, jotka on ostettu suomalaisilta valtuutetuilta jälleenmyyjiltä kuuluvat Makita Suomen takuuehtojen piiriin. Jos tuote on hankittu muualta, kuin Makita Suomen valtuutetulta jälleenmyyjältä, Makitan 3 vuoden pidennettyä rekisteröimistakuuta ei voida hyödyntää. Jos, olet epävarma tuotetta tarjoavasta yrityksestä ota yhteyttä Makitan asiakaspalveluun (09) 857 880 tai tarkista löytyykö myyjä valtuutettujen jälleenmyyjiemme joukosta.

 • Jos kyseessä on verkkokauppa, joka ei ole valtuutettu jälleenmyyjämme on olemassa riski, että kyseinen kauppias on hankkinut Makita -tuotteet Euroopan ulkopuolelta. Euroopan ulkopuolelta hankitut tuotteet eivät aina täytä Euroopan turvallisuusvaatimuksia.

 • Ulkomailta hankitut tuotteet eivät välttämättä ole tarkoitettu Suomen 230V jännitteelle. Lisäksi pistotulppa voi olla yhteensopimaton suomalaisten pistorasioiden kanssa. 

 • Makita Suomi ei voi taata varaosien saatavuutta, jos tuote on ostettu myyjältä, joka hankkii Makita tuotteet Suomen rajojen ulkopuolelta. Lisäksi eurooppalaiset huoltoliikkeet saavat korjata vain CE –merkittyjä tuotteita

 • Jos tuote ei ole Euroopan vaatimuksien mukainen ja se aiheuttaa onnettomuuden tai vaaran, on mahdollista että vakuutuksesi ei korvaa mahdollisia haittoja kyseisessä tilanteessa.  

   

Tuoteväärennökset!


Sähkötyökalut helpottavat työntekoa, mutta turvallisuustekijöitä ei koskaan saisi ottaa itsestäänselvyytenä. Sähkötyökalujen tulee täyttää aina Euroopan turvallisuusvaatimukset. Tuoteväärennökset ja turvallisuusvaatimukset laiminlyövät tuotteet lisääntyvät koko ajan markkinoilla.

 

AITO MAKITA - BTW450

Iskevä akkumutteriväännin 18V

VÄÄRENNÖS - BTW450

Iskevä akkumutteriväännin 18V

 

 • Väärennettyjä ja EU -turvallisuusstandardeja täyttämättömiä tuotteita on jatkuvasti myynnissä esimerkiksi lukuisissa ulkomaisissa verkkokaupoissa.

 • Väärennetyt tuotteet saattavat olla vakuuttavan näköisiä, mutta ne eivät esimerkiksi ole aina yhteensopivia 230V jännitteen kanssa eikä pistotulppa sovi suomalaisiin pistorasioihin. Koneiden mukana mahdollisesti toimitettavia eikä mitään muitakaan adaptereita tulisi käyttää.

 • Jos tuote ei ole Euroopan vaatimuksien mukainen ja se aiheuttaa onnettomuuden tai vaaran, on mahdollista että vakuutuksesi ei korvaa mahdollisia haittoja kyseisessä tilanteessa

 

Akkukopiot

”Makitan aito akku ja laturi kommunikoivat keskenään, sillä niissä on älykäs suojausjärjestelmä. Kun akkukopio ladataan aidolla Makitan laturilla, on onnettomuusvaara merkittävä. Koska akkukopiossa ei ole suojausjärjestelmää, ei se myöskään kommunikoi laturin kanssa. Tämä tarkoittaa, että pahimmassa tapauksessa laturi jatkaa virran syöttämistä akulle siitä huolimatta, että akun varaus on jo täynnä. Tämä voi johtaa ylikuumenemiseen ja akun syttymiseen. Mieti kahdesti ennen kuin ostat epätavallisen edullisia tuotteita.” 

 

 • Markkinoiltamme on löytynyt kopioita Makita akuista. Haluamme muistuttaa, että väärin rakennettuna tai ladattuna akkukennoista voi muodostua vaaratilanteita käyttäjille: ylikuumeneminen, tulipalon vaara, räjähtäminen jne.
 • Akkuihin liittyvät aina latauslaitteet ja latausprosessia valvovat prosessorit sekä akussa että latauslaitteessa. Älä milloinkaan lataa Makitan latauslaitteessa muita kuin alkuperäisiä Makitan akkuja.

 

 JOS EPÄILET TUOTTEEN OLEVAN VÄÄRENNÖS TAI ETTÄ SE EI TÄYTÄ TURVALLISUUSVAATIMUKSIA, OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.