DOLMAR


Dolmar-sahat on suunniteltu ja valmistettu vaativaan ammattikäyttöön. Uudet Dolmar -ammattisahat ovat vuosien kenttätutkimuksen ja kehitystyön tulos. Dolmar –sahat on kehitetty yhteistyössä ammattimetsureiden kanssa ja sahoissa näkyy ja tuntuu erinomaisesti ammattilaisten tarpeet ja toiveet. Dolmar sahat on testattu äärimmäisissä olosuhteissa. Talvitestit on tehty kovimmissa mahdollisissa olosuhteissa Suomen Lapissa.

Dolmar valmisti ensimmäisen polttomoottorisahansa vuonna 1927. Parhaat materiaalit, jatkuva tuotekehitys sekä korkea saksalainen teknologia ovat varmistaneet, että menestys jatkuu. Tämän sukupolven Dolmar -sahat ovat edelleen ammattilaisten arvostamia työkaluja, joiden tehoon, turvallisuuteen ja laatuun voi aina luottaa.

Kun vaadit työkalultasi tehokkuutta, luotettavuutta ja huolettomuutta

- valintasi on Dolmar!

Dolmar haluaa tarjota korkeaa laatua ja helppokäyttöisyyttä kaikille käyttäjilleen.

Esimerkkinä käynnistystä helpottava EasyStart, joka on vakiona lähes kaikissa malleissa.

-EasyStart helpottaa nimensä mukaisesti käynnistystä - riuhtaisevaa vetoa ei tarvita!

 

 

 

 

 

>> Siirry tuotetietoihin tästä

 

Dolmar historia


1927 ~

Dolmar esitteli maailman ensimmäisen polttomoottorisahan jo vuonna 1927. Yhtiön perusti Emil Lerp Hampurissa vuonna 1928 ja seuraavasta vuodesta lähtien oli yhtiön virallisessa nimessä jo mukana Dolmar. Itse tuotenimi DOLMAR on lainattu samannimiseltä vuorelta, jossa ensimmäistä "Type A:ta" testattiin vuonna 1927.

Dolmar "Type A" - 1927

1952 ~

Ensimmäinen yhden hengen moottorisaha ´´TYP CP´´ sarjatuotantoon. Saha painoi 13.6 kg.

1957 ~

Ensimmäinen yhden hengen moottorisaha ´´TYP CP´´ sarjatuotantoon. Saha painoi 13.6 kg.

Dolmar insinöörit suunnittelivat ensimmäisen kalvokaasuttimella varustetun moottorisahan ´´TYP CF´´, jota voitiin käyttää kaikissa asennoissa. Kyseinen saha painoi enää vain 10kg.

1967 ~

Ensimmäinen moottorisaha kärjettömällä sytytyksellä ´´TYP CT´´.

1975 ~

Fichtel und Sachs AG valtaa osake enemmistön.

1981 ~

Yhtiön nimi muuttuu SACHS - DOLMAR - GmbH

1987 ~

Mannesmann AG valtaa osake-enemmistön Fichtel & Sachs :ssa. Samana vuonna Dolmar esittelee ensimmäisenä ruiskukaasuttimet moottorisahoissa. Tämä yhdistettynä kaksi vuotta aiemmin esiteltyyn malliin 115 tekee Dolmar 115-mallista tehtaan historian suurimman myyntimenestyksen.

1991 ~

Japanilainen työkalujätti Makita ostaa kaikki Dolmarin osakkeet, jolloin yhtiö siirtyy 100 prosenttisesti Makitan omistukseen.

2001 ~

2001 Esitellään uusi iso ammattisahamallisto PS-6400, 7300 & 7900. Ennennäkemättömän teho-painosuhteen omaavat sahat ovat menestys tämän kokoluokan sahoissa ympäri maailmaa.

2004 ~

Markkinoille tuodaan uutta edistyksellistä tekniikkaa pursuavat keskiluokan ammattisahat PS-4600S & PS-5000.