Jaa

   

Lataa PDF

 


 

 

 

 

16.4.2015

Kaikki alkoi moottoreista 100 vuotta sitten. Japanilainen Makita Corporation perustettiin vuonna 1915 ja tuohon aikaan se keskittyi valaisimien, sähkömoottoreiden ja muuntajien myyntiin sekä huoltamiseen. Tänään maailmanlaajuisena brändinä jo yli 40 tytäryhtiön kautta kaikilla mantereilla toimiva Makita on innovatiivinen alan suunnannäyttäjä, jonka erinomaiset ja arvostetut tuotteet valmistetaan ympäri maailmaa sijaitsevissa 10 omassa tehtaassa. Makita tuotteiden ensiluokkainen laatu ja kestävyys ovat perua yrityksen vahvasta kehitystyöstä uusien tuotteiden ja teknologioiden parissa, minkä seurauksena Makita on saavuttanut vankan luottamuksen vaativien ammattikäyttäjien keskuudessa. 100 vuoden kokemuksella kehitettyjä Makitan tuotteita kiitetään yleisesti niiden erinomaisesta suorituskyvystä ja korkealuokkaisesta laadusta. Makita on toiminut globaalisti jo vuosikymmeniä intohimonaan auttaa ihmisiä rakentamaan entistä tehokkaammin parempia koteja ja elinympäristöjä, unohtamatta turvallisuustekijöitä ja luontoa. Makita perustettiin Nagoyan kaupungissa Japanissa vuonna 1915 toiminimellä “Makita Denski Seisakusho”, jolloin toimialana oli valaistuslaitteiden, moottoreiden ja muuntajien myynti sekä korjaus. Vuosien kehitystyön ja testauksen jälkeen Makita erikoistui sähkömoottoreihin ja alkoi viemään niitä maailmalle vuonna 1935. Vuonna 1938 yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi ja Makita otti käyttöön uuden nimen ”Makita Electric Works, Ltd.”.

 

  

 
Vuonna 1958 julkistettiin Makitan ensimmäinen sähkötyökalu – käsikäytettävä sähköhöylä. Tämä ajankohta on osoittautunut merkittäväksi vedenjakajaksi, jolloin määritettiin yrityksen nykysuuntaus, jota Makita vielä tänäkin päivänä seuraa päämäärätietoisesti. Myöhemmin samana vuonna Makita vahvisti asemointiaan sähkötyökalujen erikoisvalmistajana tuomalla markkinoille käsikäytettävän urajyrsimen. Vuosien kehitystyön jälkeen Makitan sähkötyökalujen valikoima laajeni yrityksen saadessa tuotantolinjoille asti sähkökäyttöisen käsikäytettävän pyörösahan sekä porakoneen vuonna 1962. Samana vuonna Makita listautui pörssiin Nagoya Stock Exchange:ssa.
 

 

 


Makita onnistui varsin nopeasti luomaan mahdollisuudet toimivaan massatuotantoon sekä kokoonpanoon, jolla pystyttiin vastaamaan kuluttajien vaativiin ja kasvaviin tarpeisiin. 1970-luvulle mennessä Makita oli luonut vahvan tuotantopohjan, joka mahdollisti tehokkaan tuotannon ja aikansa kehittyneen laadunvalvonnan. Samaan aikaan alkoi Makitan maailmanvalloitus perustamalla Makita U.S.A., Inc. Yhdysvaltoihin, joka oli ensimmäinen ulkomailla sijaitseva yhtiö. Laajeneminen on jatkunut läpi 70-, 80-, ja 90-lukujen ajan aina 2010-luvulle asti. Suomessa Makita on ollut tuotemerkkinä vuodesta 1979 lähtien ja oma tytäryhtiö Makita Oy perustettiin Suomeen vuonna 2001.

 

 


Äärimmäinen laatu on ollut aina Makitalle ensisijalla. 10 vuoden määrätietoisen suunnittelutyön ja laajamittaisten testien jälkeen Makita esitteli markkinoille sen ensimmäisen 7.2V akkuporakoneen vuonna 1978. Merkittävillä investoinneilla tutkimus- ja kehitystyöhön saatiin parannettua akkutyökalujen teknologiaa, joka mahdollisti suuremmat tehot ja käyttöajan, lyhemmän latausajan sekä koneiden pidemmän elinkaaren. Nämä tekijät ovat tähän päivään asti, vielä vuosikymmenien jälkeenkin, isossa arvossa Makitan akkutyökalujen kehitystyössä. Vuoteen 1987 mennessä Makitan 7.2V akkutyökaluvalikoima kattoi 15 eri akkutyökalua, joita voitiin kaikkia käyttää samalla akulla ja latauslaitteella. Tästäkin ideologiasta Makita on pitänyt tiukasti kiinni vuosikymmenien ajan, mikä on mahdollistanut tänä päivänä markkinoiden ylivoimaisesti laajimman yhdellä ja samalla akulla käytettävien koneiden akkutyökalulinjan. 7.2V akkutyökaluvalikoimaa seurannut 9.6V akkukonemallisto tuli myöhemmin kattamaan 10 työkalua.

 


Makita kehitti ensimmäiset hiiliharjattomat tarkkuusruuvinvääntimet vuonna 2004 puolustus-, auto- sekä ilmailu- ja avaruusteollisuuden kokoonpanokäyttöön. Parantunut akun kesto, suurempi teho ja nopeus sekä työkalun pidemmän elinkaaren ansiosta hiiliharjaton moottori oli erinomainen vaihtoehto äärettömän tarkkoihin asennustöihin. Makita hyödynsi tätä uutta teknologiaa myös rakennuspuolen akkutyökaluihin ja vuonna 2009 lanseerattiin markkinoiden ensimmäinen 18V hiiliharjaton iskevä ruuvinväännin.

 

 


Makita teki päätöksen täysipainoitteisen 18V Lithium-Ion linjastonsa kehittämisestä vuonna 2005. Tämä onkin osoittautunut yhdeksi tärkeimmäksi valinnaksi Makitan historian aikana. Tänään Makita tarjoaa maailman laajimman 18V akkutyökaluvalikoiman, jolle voimansa antaa liukupikakiinnityksellä varustettu akku. Vuosi 2015 on merkittävä Makitalle 100 vuoden merkkipaalun lisäksi myös siitä syystä, että Makita rikkoi jo sadannen koneen rajan 18V mallistossa! 18V akkukoneiden valikoima ei ole ainoastaan laajin, vaan se tarjoaa myös markkinoiden nopeimman latausajan koneissa virtalähteenä käytettäville akuille älykkään latausteknologian ansiosta. Makitan alati laajeneva 18V akkutyökaluvalikoimasta löytyvät työkalut tarpeeseen kuin tarpeeseen antaen koneiden käyttäjille enemmän tehoa, pidemmän toiminta-ajan sekä ainutlaatuisen ergonomian.

 


Pitkäjänteisellä työllä ja kunnianhimoisilla tavoitteillaan Makita on onnistunut kehittämään myyntiverkostoaan ja palveluitaan kehittyäkseen yhdeksi alansa merkittävimmäksi toimijaksi. Makitan maailmanlaajuinen myynti- ja palveluverkosto sekä tehtaat, jotka tuottavat ensiluokkaisia työkaluja rakentavat elintärkeän pohjan Makita brändille ja toiminnan kehittymiselle nyt ja tulevaisuudessa.

Makitan pääkonttorin läheisyydessä sijaitseva Okazakin tehdas toimii suunnannäyttäjänä muille Makitan tehtaille. Siellä kehitetään Makitan omat tuotantomenetelmät ja -välineet, jotta ne vastaisivat jatkuvasti kehittyviä tuotantotarpeita. Makitan tuotteiden valmistusprosessin ydin on aina perustunut ajatukseen, että hyvässä työkalussa pitää olla ensiluokkainen moottori. Makita tekeekin kaikkensa, jotta koneiden moottorit olisivat myös jatkossa maailman parhaita. Makita käyttää komponenttien ja tuotteiden valmistukseen ainoastaan parhaita materiaaleja valmistaakseen tehokkaimmat ja kestävimmät laitteet.

Makita on käyttänyt historiansa aikana ja tulee tulevaisuudessakin käyttämään aktiivisesti maailmanlaajuista myynti- ja palveluverkostoaan kartoittaakseen eri markkinoiden tarpeita ja kehittääkseen uusia ensiluokkaisia tuotteita, jotka vastaavat jokaisen käyttäjän korkeita vaatimuksia. Makitan kattavasta ja edelleen laajentuvasta tuotevalikoimasta löytävät niin ammattilaiset kuin kuluttajatkin tarvitsemansa työkalut ja tarvikkeet rakentamisen, asentamisen ja kunnossapidon työtehtäviin. Alati kasvava valikoima tarjoaa myös akku- ja bensiinikäyttöiset puutarhakoneet ja -laitteet puutarhanhoidon tarpeisiin. Tuotekehitys ei lopu pelkästään välttämättömien ominaisuuksien täyttämiseen vaan se kiinnittää erityisesti huomiota myös turvallisuustekijöihin ja hienostuneeseen viimeistelyyn. Makitan tuotekehitys ottaa erityisesti huomioon tuotteen käyttäjän. Tämä näkyy tuotteiden designissa ja panostuksena turvallisuustekijöihin. Makita pyrkii jatkuvasti vähentämään koneiden käytön johdosta syntyvää rakennuspölyä sekä koneista lähtevän melun ja tärinän määrää.

Jo historiansa alkuajoista Makita on panostanut laatuun ja erityisesti jatkuvan laadun ylläpitämiseen. Nyt ja tulevaisuudessa Makitan laadunvalvonta takaa, että tuotteiden laatu täyttää kaikki asiakkaan vaatimukset. Tuotteet testataan läpikotaisin niiden kehitysvaiheessa, jolloin vain ensiluokkaiset tuotteet pääsevät tuotantolinjoille asti. Makita seuraa myös jatkuvasti loppukäyttäjiä ja heidän tottumuksiaan, jotta koneiden testaus vastaisi mahdollisimman paljon koneen todellista käyttöympäristöä. Makitan laadunvarmistus on erittäin käyttäjäorientoitunut ja kaikki tuotteet testataan kymmenillä eri testeillä turvallisuuden, toimivuuden ja kestävyyden kannalta. Mitään ei jätetä testaamatta, sillä esimerkiksi pelkästään koneiden moottoreita testataan 19 eri testillä. Tuotekehitysvaiheen testauksen lisäksi Makitan laadunvalvonta koekäyttää jokaisen tuotteen, ennen kuin ne päästetään ulos tehtaiden ovista!

 

 

Makita Suomessa:

 

Sopimus Makita Electric Works, Ltd:n (nimi vaihtui vuonna 1991 Makita Corporation:iksi) ja Machinery Oy:n välillä Makita-sähkötyökalujen maahantuonnista ja markkinoista allekirjoitettiin syksyllä 1978. Toiminta Suomessa alkoi 15.5.1979.

Vuonna 1997 ruotsalainen Essve Produkter Ab osti Makita maahantuonnin Machinery Oy:ltä ja perusti myyntikonttorin (Essve Finland Oy) Suomeen.

 

Essve Finland Oy toimi Makitan edustajana Suomessa vuoteen 2001 asti, jolloin perustettiin Makita Oy.

Vuonna 2001 perustettu Makita Corporationin tärysin omistama tytäryhtiö Makita Oy hoitaa paitsi tuotteiden maahantuonnin myös myynnin, markkinoinnin ja toimitukset toimialueelleen; Venäjä, Valko-Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Ruotsi ja Norja.